Wat is Iets Drinken?

Iets Drinken is dé landelijke netwerkborrel voor en door normaal tot hoogbegaafde volwassenen met een vorm van autisme. Bijvoorbeeld Asperger, klassiek autisme of PDD-NOS. Het doel is mensen met autisme bij elkaar brengen, gewoon in een café.

In het hele land worden bij verschillende locaties op woensdagavond in de maand leuke netwerkborrels georganiseerd. In Assen is dit de derde en in Groningen is het de vierde woensdag van de maand.

Meer informatie: https://www.ietsdrinken.nl/

Wat doet een vrijwilliger?

Iedere avond zorgen er 2 vrijwilligers dat alle bezoekers zich welkom voelen en dat de avond soepel verloopt. Iedere locatie werkt met een vrijwilligerspoule, waardoor je ongeveer 5 a 6 avonden per jaar vrijwilliger bent. Verder is er een keer per jaar een overleg.

Wat wordt er verwacht van een vrijwilliger?

Iets Drinken is een netwerkborrel dat georganiseerd wordt door en voor mensen met autisme. Daarom zoeken ze alleen mensen met autisme, die (willen) weten hoe gezellig onze avonden kunnen zijn.

Wat verwachten ze van een vrijwilliger,

  • Vriendelijk is naar de bezoekers.
  • Enkele woensdagavonden per jaar tijd heeft.
  • Iedereen een leuke avond wil geven.

 

Waarom vrijwilliger worden?

Het is een kans om jezelf en andere bezoekers meer sociaal zelfvertrouwen te geven en communicatief te groeien. Ook proberen we af en toe een leuke (gratis) vrijwilligersdag op een mooie locatie te organiseren. En je werkt in een leuk team die je helpt om in je rol te groeien.

Contact

Wil je meer weten kijk dan op de website van Iets drinken en/of neem contact op met Jos Nugteren op 06-12792523. Als je wilt solliciteren mag je je motivatie en cv mailen naar organisatie@ietsdrinken.nl.